Ebédre, vacsorára, egy pohár borral. Könnyen, gyorsan elkészíthető.
Hozzávalók:
- 50 dkg sertésmáj
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 evőkanál liszt
- Zsír, vagy olaj a sütéshez
- Só, bors, piros paprika
- 2 db hagyma
Elkészítés:
Májat tisztítsuk meg. Vágjuk kissé széles, nem vastag szeletekre.
Közepére vágjunk egy nyílást. Forgassuk meg a lisztben.
A szalonna szeleteket vagdossuk be és zsírban süssük ropogósra.
Szedjük ki a zsírból, tegyük félre.
A visszamaradt zsírban nagy lángon mindkét oldalon süssük meg a májat.
Sózzuk, borsozzuk.
A hagymát vágjuk karikákra és forgassuk meg lisztben, süssük ropogósra olajban.
Tálaláskor tegyük a májra a ropogós sült szalonnát és hagymát, szórjuk meg piros paprikával.
Köretnek:
Adhatunk hasáb burgonyát, hasáb batátát és házi savanyúságot.
JÓ ÉTVÁGYAT !