Hozzávalók:
- 50 dkg Barna lencse
- 40 dkg füstölt sonka (csülök)
- 2 pár virsli
- Só, bors, babérlevél
- 1 ágacska rozmaring
- 1 fej hagyma
Töltött tojás:
5 db tojás keményre főzve
Tojásokat kettévágjuk, sárgájukat kikaparjuk, vajjal, sóval fehér borssal
jól elkeverjük és visszatöltjük.
Öntet:
- 1 dl olíva olaj
- 1-2 evőkanál magos dijoni mustár
- 1 fej lila hagyma kockára vágva
- Citromlé, cukor ízlés szerint
Elkészítés:
A lencsét a sonkával, fűszerekkel roppanósra főzzük.
Leszűrjük, kihűtjük. A főzőléből lencse hozzáadásával készülhet leves is.
Összeállítjuk a salátánkat:
Kockára vágjuk a sonkát, karikára a virsliket, ráöntjük az öntetet és összekeverjük a lencsével.
Díszítjük töltött tojásokkal, lila hagymakarikákkal.
JÓ ÉTVÁGYAT!