Tulajdonképpen lecsóalap készült. Hagyma nincs benne, azt majd frissen a főzéskor. Majdnem nyersen, saját levében, de dunsztolva. A paprika blansirozva kerül bele.
Hozzávalók
- 4 kg paradicsom
- 4 kg sárga húsú paprika
- Só
- Nátriumbenzonát üvegek tetejére egy fél mokkáskanálnyi
- 1 evőkanál szódabikarbóna a főző vizbe
Elkészítés
Forralunk bőven vízet abba forráskor beletesszük a szódabikarbónát, és sót, de ne legyen túl sós. A paradicsomokat ebbe dobáljuk pár percre. Kiszedjük és húzzuk le a héját. Igy könnyedén lejön. Az összes paradicsomunkkal igy járunk el. A paprikát felszeleteljük. Szintén forró szódabikarbónás vízbe, de másik vizbe pár percre blansirozzuk. Felszeleteljük a paradicsomokat, amiket lehéjaztunk. Üvegekbe soroljuk, felváltva paradicsom, paprika. Tetejükre teáskanál só, pici natriumbenzonát kerüljön. Lezárjuk. Vizes dunsztba tegyük, gyöngyözve bő másfél órát. Abban a vízben hagyjuk kihülni. Semmiféle víz nem kell hozzá. Enged annyi levet, ami ellepi az üvegeket. Nekem nincs befőző autamatám. Megteszi egy magasabb falú lábas, fazék is. Újságpapírba tekerjük az üvegeket és igy rakjuk a vízbe. Lssú tüzön dunsztoljuk.
JÓ KÉSZÍTÉST!