Ez az étel igazi zalai finomság, legjobban a papa tudja csinálni, és már az unokáknak is megtanította
Hozzávalók (kb. 3 adag):
- 3 db nagyobbacska burgonya
- 3 ek joghurt vagy kefir
- 1 ek tejföl
- 3 ek liszt
- 1 ek étolaj
- 2 tk só
- ízlés szerint sajt a tálaláshoz
- ízlés szerint tejföl a tálaláshoz
- házi zsír a sütéshez
A burgonyát meghámozzuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük.
Hozzáadjuk a kefirt, tejfölt, lisztet, olajat, sót, és jól összekeverjük.
Serpenyőt megkenjük házi zsírral és egyenként kisütjük a prószákat, jó ropogósra. A sütési idő (hiszen nyers krumplival dolgoztunk) lényegesen hosszabb, mint a palacsintáé.
Ha a prósza mindkét oldalán megsült, akkor kész van. Sajttal és tejföllel a legfinomabb.
Jóétvágyat!
Pirimama