Nagyon finom ez a süti házi aszalt gyümölcsökkel töltve. Lehet mással is akár dióval, vagy netán pudinggal. Nem kell hozzá kosárforma sütők, elég a muffin sütő és a papírforma.
Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- 3 db tojás sárgája
- 10 dkg cukor
- 1 cs. Sütőpor
- Töltelékhez:
- Tojások fehérje
- Aszalt gyümölcsök, meggy, cseresznye, szilva, birssajt, citrom és narancshéj, tetszés szerint.
- Dió darálva igény szerint
- Lekvár
- Cukor a tojások fehérjéhez
- Rum aroma
- Marcipán
Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kicsit pihentetjük, hűvös helyen. A tojások fehérjét pici sóval és igény szerinti cukorral felverjük, ebbe tegyünk darált diót, amit citromhéjjal ízesítettünk. A tésztát több részletben nyújtsuk vékonyra, szúrjuk ki megfelelő tészta kiszúróval, rakjuk bele a papír muffin formákba, helyezzük a muffin sütőbe, kenjük le lekvárral az alját. Töltsük meg az aszalványokkal, melyet belocsoltunk kicsit rumaromával. Egy részét pedig a habos dióval. Reszeljünk az aszalt gyümölcsösre marcipánt. Süssük meg 170 fokon.

JÓ ÉTVÁGYAT!