„Kőtt málé” ahogy nagyanyám szokta mondani. Ezzel azt szeretném mondani, hogy ez bizony elég régi étel. Egy tartalmas leves mellé elég második fogásnak is.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 5 dl tej
- 3 db tojás
- 8 dkg vaj
- 2,5 dkg élesztő
- 5 dkg cukor
- Pici só
Tetejére:
- Vágott dió, cukor, fahéj
Elkészítés:
Az élesztőt kevés cukorral, langyos tejben felfuttatjuk.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük kemény habbá.
A tojás sárgáját a vajjal, cukorral jól kikeverjük, a sót belekeverjük a lisztbe és felváltva adagolva a tojásos masszához a felfuttatott élesztőt, lisztet, tejet jól bedagasztjuk. Végén beleforgatjuk a felvert fehérjét, csak úgy lazán.
Jól kizsírozott kisméretű tepsibe öntjük és megkelesztjük kb 35 perc.
Ha megkelt a tetejét vízzel lespricceljük, megszórjuk vágott dió, kristálycukor, fahéj keverékével.
180 fokos sütőben megsütjük, nagyjából 40 perc.
JÓ ÉTVÁGYAT!