Nem túlságosan szeretjük, néha azért elmegy. Kínai kelből készítettem. Virslivel, kevés kolbásszal bolondítva. Füstölt szalonna sem rontja el.
Hozzávalók
- 1 db káposzta
- 2 db burgonya
- 1 db vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma
- Só, bors, köménymag, babérlevél, píros fűszerpaprika ízlés szerint
- 1 db zöldpaprika
- 2 szelet füstölt szalonna
- 2 pár virsli és igény szerint kolbász
- 1-2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál olaj, vagy zsír
Elkészítés
A káposztát, burgonyát, megtisztitjuk, felvágjuk. A hagymákat apróra vágjuk. A szalonnát szintén feldaraboljuk. A szalonnát kevés zsiradékon lepirítjuk. Kiszedjük, a visszamaradt zsiradékon megdinszteljük a hagymákat. A káposztát, burgonyával együtt feltesszük főni, sóval és a fűszerekkel, a köménymag nélkül, azt majd a rántásban kicsit kipattogtatjuk. Hozzáadjuk a sült szalonnát, dinsztelt hagymát, a csöves zöldpaprikát is. Ha már majdnem kész, készítünk egy rántást, amibe bele szórunk ízlés szerint köménymagot. Megszórjuk piros őrölt fűszer paprikával, felengedjük vízzel és a főzelékbe öntjük. Ekkor mehet bele a virsli és kolbász. Készre főzzük.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!
,