Lángos tésztát készíteni sem egy nehéz dolog. Ez most töltve van sült káposztával. Burgonya pehellyel, feles tejjel (fele víz) gyúrtam. Olajsütőben, sütőolajban sütve.


Hozzávalók
- Fél fej káposzta, vagy igény szerint
- 50 dkg liszt
- 2,5 dl folyadék fele tej, fele víz
- 2 evőkanál burgonyapehely
- Só
- 2,5 dkg élesztő
- 5 evőkanál étolaj
- Sütéshez sütőolaj igény szerint

Elkészítés

Először a káposztát legyaluljuk, apróra vágjuk, vagy csak reszeljük. Ezt sóval, olajon megpároljuk, inkább sütjük, barnásra. Az élesztőt egy deciliter folyadékban egy mokkáskanál cukorral felfuttatjuk. A liszthez adunk sót, burgonyapelyhet és a felfuttatott élesztőt. A többi folyadékkal, olajjal jól bedagasztjuk. Én géppel. Fél órát kelesztjük. Majd négyzetekre vágjuk. Megtöltjük a káposztával, ráhajtjuk az egyik felét és jól rányomjuk, hogy ne nyíljon szét. Picit pihentetjük és már süthetjük is. Ebből a mennyiségből sima lángos is lehet. Amit aztán szokásos módon kínálhatunk, tejföllel, sajttal, fokhagymával.


JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!