Semmi extra, maradtam az eredeti ízeknél, só, bors, semmi más.
Hozzávalók:
- 1 egész pecsenye kacsa
- 1 dl olaj
- Só, bors
Körethez:
- Burgonya
- Rozmaring
- 2 db cékla
- 2 db narancs leve, egynek a reszelt héja
- Köménymag
Elkészítés:
A kacsát szétdaraboljuk, mindkét felét sóval, borssal bedörzsöljük.
Az olajat serpenyőben forrósítsuk fel, ebben kis adagokban süssük át a kacsát.
Rakjuk át egy nagyobb edénybe, serpenyőbe, öntsük alá egy dl vizet, amit ha szükséges pótoljunk. Ha már puha, öntsük le a levet, kis zsiradékon pirítsuk le.
Körethez: a céklát köménymaggal főzzük puhára, turmixoljuk le, tegyük bele a narancshéjat, ízesítsük sóval, cukorral, öntsük bele a narancslevet. A burgonyát kockára vágva enyhén sós vízben főzzük meg, nem egészen puhára, majd kacsazsírban, vágott rozmaringgal süssük át.
JÓ ÉTVÁGYAT !