Ez a palacsinta maradékok felhasználásával készült. Családi összejövetelkor általában többféle húsétel készül. Nem mindig fogy el és ha ez látható akkor nem rakosgatjuk, nem esszük napokig, megy a fagyasztóba. Most gombás csirkemell tekercs, csirkemell őzgerincbe sajttal, baconba csomagolva és pár szelet natúr sertésszelet volt.
Hozzávalók:
- 50 dkg maradék hús vegyesen, vagy ugyanennyi csirkemell
- 1 db nagyobb vöröshagyma
- 1 db zöldpaprika
- Olaj igény szerint a palacsinta sütéséhez is
- 2-3 dl tejföl
- Só, bors, piros őrölt paprika
- 5 db tojás, a panírozáshoz és a palacsintába
- Panírozáshoz, liszt, zsemlyemorzsa igény szerint
- 12 db sós palacsinta, szokásos módon készítve
Elkészítés:

A húst akár maradék, akár nem apróra vágjuk fel. Hagymát olajon pároljuk meg, ezen süssük át a húsokat. Öntsük hozzá kevés vizet, apró kockára vágott zöldpaprikát is adjuk hozzá. Szedjük ki a húst a léből, vágjuk egészen apróra, vagy szükség esetén daráljuk le. Tegyük vissza a lé nélkül az edénybe szórjuk meg piros paprikával, borssal, kicsit még pároljuk át. Ezzel a töltelékkel töltsük meg a palacsintákat. Csomagoljuk batyu formára, panírozzuk be és süssük ki, mint a rántott húst, csak rövidebb ideig. A visszamaradt lébe öntsük a tejfölt és forraljuk be, ezzel tálaljuk.

Tipp. Lehet panírozás nélkül is. Akkor ugyanígy készítem de egy jénaiba rakva a sütőben kicsit átsütöm.

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!