Vagdalt készítése nem csak hagyományosan, lehet többféleképpen. Töltve, rétegezve, főtt tojással, zöldségekkel. Ez most sajttal és spenóttal van töltve. Formában sütve. Finom feltétnek, szendvicsbe, vagy önálló fogásként.
Hozzávalók:

- ½ kg darált hús, pulyka vagy sertés
- 2 db zsemlye
- 3 db tojás
- 15 dkg sajt fele füstölt
- 1 marék zöld bébi spenót
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db piros paprika
- Só, bors, szerecsendió, fokhagymapor
Elkészítése:

A zsemlyéket langyos vízben megáztatjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk. Van, aki megdinszteli, én nem szoktam. A darált húshoz adjuk a hagymát, áztatott zsemlyéket, sót, borsot piros őrölt paprikát és a fokhagymát reszelve, a tojásokat, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Jól összedolgozzuk. Alufóliára terítjük. A spenótot rárakjuk, melyet beszórjuk szerecsendió és fokhagyma porral. Erre rakjuk a szeletelt sajtot. Felcsavarjuk a fólia segítségével és egy kalácssütő formába helyezzük. A tetejét vízzel lekenjük. Egy bő óra alatt megsütjük.

Tipp. Tálalhatjuk burgonyasalátával, vagy pürével, házi savanyúsággal.

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!