Gombát szeretjük, húsgombócot is. Most nem a megszokott paradicsomos mártásban, mint a töltött paprika, hanem gombával, lecsósan, tejszínnel. Köretként egy finom olasz tészta. Házi galuskával még kitűnőbb ez az étel.
Hozzávalók
- ½ kg darált hús
- ½ kg gomba
- ½ liter tejszínes keverék (2 dl tejföl, másfél deciliter tej, másfél deciliter tejszín)
- 1 üveg házilag eltett lecsó alap
- 3 db vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma
- 11/2 deciliter rízs
- 2 db tojás
- Só, bors, piros fűszerpaprika, készítéshez olaj, vagy zsír
Köretnek csavart olasz száraz tészta igény szerint
Elkészítés
Elkészítjük a húsgombócokat. Egy db vöröshagymát, 2 gerezd fokhagymát apróra vágunk. Hozzáadjuk a húshoz, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá piros paprikát, 2 db tojást és a rizst. Jól összedolgozzuk. Forrásban lévő, enyhe sós vizben megfőzzük őket. Nem túl bő vízben, én azért főzöm előbb vízben mert előbb megfőnek, nem ég le. Mielőtt készre főnek, fedjük le és kapcsoljuk ki alatta az égőt. A gombát, hagymával süssük meg. Egy nagy fej vöröshagymát dinszteljünk meg, adjuk hozzá a házi lecsó alapot, forraljuk fel. A a húsgombócot vízével együtt, a gombát, lecsót öntsük egybe. Készítsük el a habarást. A tejszínes keveréket jól keverjük össze, sűrítésnek használhatunk egy kanál lisztet, vagy keményítőt. Forraljuk fel. Egy gerezd fokhagymát reszeljünk a tetejére. Főzzük ki hozzá forrásban lévő vízben a tésztát.
Tipp. Friss lecsóval is elkészíthetjük. Akkor igény szerint lecsópaprikát, paradicsomot használjunk.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!