Egyszerű étel. Levesek mellé, vagy csak önálló ételként, uzsonnára. Nem kell sokat vele dolgozni.
Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 12 dkg margarin
- 2-3 evőkanál tejföl a tésztához, plusz még 3 dl a hagymás keverékbe
- Pici sütőpor
- Só, bors igény szerint
- ½ kg vöröshagyma
- 3 db tojás
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítés
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a tejfölt, sót és sütőport. Összegyúrjuk, fóliába takarva pár órára a hűtőben pihentetjük, vagy egy éjszakára. A fél kilogramm vöröshagymát leszeleteljük, olajon megpároljuk. A 3 dl tejfölben jól elkeverjük a tojásokat, valamint a párolt hagymát. Picit sózzuk csak, igény szerint lehet fűszerezni borssal, vagy más fűszerrel is. Hozzákeverjük a sajt felét. A tésztát kinyújtjuk akkorára, mekkora a pite sütőnk, hogy még a szélére is jusson. A szélet vissza lehet egyengetni, de le is vághatjuk. Közepét megszúrkáljuk, egy kicsit elősütjük. Majd kivesszük a sütőből, beleöntjük a hagymás masszát. Megsütjük, a sütés befejezése előtt szórjuk rá a sajt másik felét, olvasszuk rá.
Tipp. Adhatunk mellé házi ketchupot, vagy bármilyen mártást is.
JÓ ÉTVÁGYAT!