Egyszerű, gyors, ami gyümölcs van otthon, fagyasztott, befőtt stb. Ez meggyes, mirelit meggyből és megy dzsem keverékéből.
Hozzávalók
- 1 db leveles tészta (vásárolt fél kg-os)
- 60-70 dkg meggy, befőtt, mirelit vagy dzsem is mehet hozzá
- 15 dkg búzadara
- Vanília cukor, vagy aroma
- Stevía eritrit igény szerint
- 1 db tojás
- 1 kis pohár tejföl
Elkészítés
A búzadarát olajon pirítsuk meg, zsemlyeszínűre. Forró vízzel engedjük fel, jól keverjük át. Picit sózzuk, ízlésnek megfelelően édesítsük. Vaníliát is adjuk hozzá. A leveles tésztát vágjuk ketté és tepsi nagyságúra nyújtsuk mindkettőt. A búzadara bő felét keverjük össze a gyümölccsel, dzsemmel. Ha, szükséges ízesíthetjük cukorral. Nekem ez is diabetikusan van eltéve, ősszel. A kinyújtott tészta közepére tegyünk a búza darából, szórjuk rá a gyümölcsöket, egy-két kanál tojásos tejföllel pötyögtessünk rá, maradjon majd a külső tészta átkenésére is. Az egy csíkban elhelyezett töltelékre hajtsuk rá a tésztát mindkét oldalról. Helyezzük a tepsibe, kenjük át a tojásos tejföllel. A másik tésztával is úgyanúgy járunk el. Süssük meg.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!