Ez az étel a speciális diétám része, de akármikor megállja a helyét. Az egészséges ételeim közé sorolom. A diétám ideje alatt nem használhatok gabonafélét egyáltalán, így lisztet sem, tejterméket sem, sőt feldolgozott élelmiszert sem (mint a keményítő) nincs rántás, habarás a sűrítéshez. Ha elkészítenétek, látjátok, hogy nincs is rá szükség, így is finom.
Hozzávalók
- Zöldségek. Brokkoli, cukkini, édesburgonya, burgonya, sárgarépa, petrezselyem gyökér és zöldje is, zeller, póréhagyma, vöröshagyma, fokhagyma
- Fűszerek: kurkuma, curry, gyömbér, só
- 1 liter kókusztej,
- 1 evőkanál kókuszzsír
Elkészítés
Előkészítjük a zöldségeket. A mennyiség egyénre szabott. Itt most amit használtam egy fél brokkoli, 1 db cukkíni, 1 db nagyobb édesburgonya és másik is, 2 db sárgarépa és gyökér. Fél zeller, 1 db vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma. 1 csomag petrezselyemzöld, igény szerint a póréhagyma a ragu tetejére a végén. A megtisztított zöldségeket feldaraboljuk. Brokkolit rózsáira szedjük. A petrezselyem zöldjét apróra vágjuk. Gyömbért, egy jó evőkanálnyit lereszelünk. Kókuszzsírt hevítünk, ebbe pároljuk meg a répákat, zellert, vöröshagymát apróra vágva, szintén a fokhagymát is. Rátesszük a gyömbért, kurkumát, curryt és a petrezselyem zöldnek a felét, ezzel pároljuk még. Öntsük fel kevés vízzel, kb 6-7 deciliter. Sózzuk. Forraljuk fel, főzzük pár percig. Azután adjuk hozzá a többi hozzávalókat, sorrendben előbb a burgonyát. Ezzel is főzzük pár percig. A többi hozzávalókat, mint a brokkoli, cukkíni, édesburgonya mehet egyszerre. Erre azért van így szükség, mert a főzési idő más-más. Ekkor öntjük, hozzá a kókusztejet. Ha szükséges még lehet sózni. Főzzük meg, Ez nem sok idő. A tálaláskor szórjuk rá még a petrezselyem zöldet és a póréhagymát.
Tipp: Érdemes kísérletezni, főzni egészséges ételeket. Ha tehetjük keressük a bio termékeket.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!