Csirkemellet lehet sok mindennel tölteni. Gombával is nagyon finom Porhanyós lesz a csirkemell ha fokhagymás tejben pácoljuk, én joghurtba, vagy kefirbe is szoktam. Sőt már célzottan vásárlás után rögtön előkészítem és mehet a fagyasztóba.
Hozzávalók:
- 2 db csirkemell, vagy 1 nagyobb fele-fele (két tekercshez)
- ½ kg gomba
- 1 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma
- 1 db zöldpaprika
- Színes kaliforniai paprika
- Só, bors, pici kakukkfű
- 1 db tojás
- Pár szál zöld, pld medvehagyma, de lehet spenót is
Elkészítés:
A gombát, a hagymákkal, zöldpaprikával, sóval, borssal, kakukkfűvel olajon megpároljuk, majd lepirítjuk. Végén beleütünk egy tojást is. A csirkemellet kilapítjuk vékonyra, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát. Rárakunk zöldeket, színes paprika csíkokat és ráhalmozzuk a gombát. Felgöngyöljük, megtűzzük hústűvel, szorosan betekerjük alufóliába, amelyet bekentünk margarinnal és sütőben megsütjük. A sütő edény aljára tegyünk egy kis vizet.
Tálaltam zöld salátákkal.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!