Szokatlannak tűnik a töltelék, de finom. A köret is hozzá hasonló, adta magát, mert maradt a túróból. Kitaláltam, hogy készítek belőle galuskát egy tojással, liszt hozzáadásával. Sőt a maradék gombából, gomba szárából pörköltest is csináltam, felturbózva tejszínnel.
Hozzávalók
- ½ kg gomba közepes méretűek
- ½ kg túró
- 2 -3 tojás
- 1 csomag kapor
- 2-3 kanál liszt a túróhoz együtt a galuskával
- Panírhoz tojás, liszt, kevés tej, zsemlyemorzsa
- 1 db vöröshagyma
- 1 db paprika
- Só, piros őrölt paprika
- Olaj a sütéshez /olajsütő/
Elkészítés
A gombafejeket párosával igény szerint, sós vízben kissé előfőzzük. Jól csepegtessük le, ne maradjon vizes. A túrót egy tojással, kevés sóval, ha szükséges egy kanál tejföllel, egy kanál liszttel, vágott kaporral jól összekeverjük. Ezzel töltjük a gomba mélyedéseit és kettőt összetűzzűk hústűvel. Elkészítjük a panírt. Tojásokat egy-két kanál tejjel, liszttel, sóval jól kikeverjük, sűrű palacsinta tésztaszerűen. A gombákat ebbe átforgatjuk, majd a zsemlyemorzsába. Jobban szeretem így a panírozást a gombáknál, jobban tapad. 170 fokon olajsütőben kisütjük. A maradék túróhoz adunk még egy tojást igény szerint lisztet és forró vízben galuskákat főzünk belőle. A maradék gombákat elkészítjük pörköltnek, egy dl tejszínnel dúsítva.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!