Gombát is egyszerű készíteni, pörköltnek is kiváló. Nem kell sok hozzávaló gyorsan elkészül. Vacsorára, vagy ebédnek egyaránt megfelel. Medvehagyma szezon idején a rizst is feldobhatjuk vele, de készíthetünk zöldséges rizst is.
Hozzávalók
- ½ kg gomba csiperke, de ez opcionális
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- Fűszerpaprika piros
- 1 db zöldpaprika
- Piros fűszerpaprika
- Só. Bors igény szerint
- 2,5 dl (1 pohár) rizs
- 1 csokor medvehagyma
- Olaj a sütéshez
Elkészítés
A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A hagymát összevágjuk, a zöldpaprikát is. Olajon kezdjük párolni a hagymát és a zöldpaprikát is, hozzáadjuk a gombát, sót, borsot kicsit sütjük, csak azután adjuk hozzá a piros paprikát. A gomba általában levet ereszt, ha nem akkor adjuk hozzá kevés vizet és pároljuk, majd süssük le, adjunk hozzá zúzott fokhagymát. Készítsük el a rizst. Én megszoktam olajon kicsit pirítani, majd dupla annyi meleg vizzel felöntöm, ha forr leveszem tartalékra, lefedem, 10-20 percre, majd elzárom a lángot beleszórom a felaprózott medvehagymát és fedő alatt hagyom.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!