Ha saját magunk nevelgetünk fűszernövényeket, akár kertben, vagy csak az erkélyen cserépben, érdemes szárítani belőlük. Illata, aromája más, mint a boltban vásárolnánk. Egyenlőre néhány növény ért odáig, hogy szárítsam. Aszalógépben pár óra alatt zörgősre készül. Azután már, csak összemorzsoljuk és kész is van. Persze lehet darálni is ha por alakúra szeretnénk. Még nem nőtt meg a zsázsa, zsálya, koriander, oregáno, kakukkfű. Most amit mutatok:
Ezek a növények:
- Kapor
- Bazsalikom
- Lestyán
- Petrezselyemzöld
- Zellerlevél
- Vöröshagyma és fokhagyma zöld szára
- Stevia növény levele és szára is
Ezeket aszalógépben szárítom. Apró levelük miatt vágok bele sütőpapírt. Lehet légkeveréses sütőben is. Ha nem érdemes bekapcsolni az aszalót, akkor egy terítőre teszem, jó szellős helyen is megszárad. Napra ne tegyük.
Tipp: Legtöbb fűszernövény jól bírja fagyasztást is.
BÁTOR PRÓBÁLKOZÁST!