Ma már a piacokon is beszerezhető a hazai füge. Nekünk a kertünkben az idén termett pár darab. Egy kis cukron, mézen karamellízáltam, a puha gyümölcs belsejét. A belseje akkor jó, ha édes és olyan cékla színe van, de nem egészen olyan sötét. Ezzel töltöttem meg a palacsintákat.
Hozzávalók:
- 4-5 db érett füge a kb. 8 db palacsintához
- 3 evőkanál cukor
- 1 evőkanál méz
Elkészítése:
Egyszerűen elkészíthető. A cukrot egy serpenyőben a mézzel együtt pirítsuk karamell színűre. Erre tegyük a fügéket, héja nélkül. Egyszer fordítsuk meg Vigyázzunk, mert cukor, ha forró nagyon éget. Semmi esetre sem engedjünk a késztetésnek, hogy megkóstoljuk. Én nem használtam semmilyen aromát. A füge önmagában is az.
JÓ ÉTVÁGYAT!