Kezd termőre fordulni az egyetlen füge bokrunk. Kevéske úgy másfél kg körül termett. Készítettem belőle lekvárt. Isteni lett, cukrot nem is igényelt, édes mint a méz.
Hozzávalók
- Füge nekem most ez másfél kg
- 6 dl víz
- 1 csomag dzsemfix
- 1-2 evőkanál cukor a dzsemfix keverékhez
- 1 mokkáskanál borkősav
Elkészítés
A fügék érett belsejét kikaparjuk. Feltesszük főni a vízzel. Teszünk hozzá egy mokkáskanál borkősavat. Ez kihozza a mély píros színét. Jól megfőzzük. Átpaszírozzuk. Visszatesszük forralni. A dzsemfixet összekeverjük a cukorral és hozzáadjuk. Jól felforraljuk, pár percig. Forrón üvegekbe töltjük, lezárjuk és fejre állítjuk pár percre.
JÓ ÉTVÁGYAT!