Rém egyszerű elkészíteni. Ünnepi hangulatot teremt karácsonyra. Sütni nem kell. Egy kicsit gyúrni és piszmogni a gabonapehely felrakással és ennyi. Az alap egy darált kekszből készült massza. Én így készítem, nem használok hozzá tejet azért, hogy tovább meg maradjon és előre el lehet készíteni.
Hozzávalók:
- 25 dkg darált keksz
- 1 dl vízben felforralni a cukrot, a cukor igény szerint
- 12,5 dkg margarin
- 2 evőkanál kakaópor
- Rum aroma igény szerint
- Csokis gabonapehely igény szerint (ami kagylószerű)
Elkészítés.
A cukrot vízben felfőzzük, kicsit kihűtjük. Az összes hozzávalókat a gabonapehely kivételével egynemű masszává gyúrjuk. Készítünk belőle toboz alakú formákat az alja szélesebb legyen, hogy talpon tudjon majd állni. A gabonapehellyel szépen kirakjuk és már kész is. Porcukorral beszórhatjuk, szép havasok lesznek.
Tipp: Ha keksz tekercset készítünk akkor abból vehetünk el és igy egyből kettőt nyerünk.
JÓ ÉTVÁGYAT !