Egyszerre sül a körettel ez a fasírt, tojással a közepén. Kiadós étel ebédre. Házi savanyúval, vagy salátával. Egyszerű elkészíteni.
Hozzávalók:
- ½ kg darált hús (lapocka)
- 1 db zsemlye
- Só, bors, őrölt piros paprika
- 1 db vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma
- 4 db tojás, vagy igény szerint
- 1 kg burgonya
- Sajt reszelve, igény szerint
Elkészítés:
Összevágjuk a vöröshagymát, fokhagymát. A darált húshoz adjuk, a piros paprikát, borsot is. Sózzuk. A zsemlyét beáztatjuk és azzal együtt jól összegyúrjuk, tojást nem tettem bele. A burgonyát meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk. Átforgatjuk olajon, sózzuk és igény szerint fűszerezzük. Egy tepsi aljára terítjük. Erre a darált húsból fészkeket készítünk. Megsütjük. Ha megsült mindegyik fészekbe egy nyers tojást ütünk. A burgonyát megszórjuk reszelt sajttal, visszatoljuk a sütőbe, pár perc és kész.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!