Fagyi tölcsér készítése otthon sem lehetetlen. Kell hozzá ostyasütő, tölcsér készítéséhez egy kúp, melyet kemény papírból alufóliával készíthetünk is. De az ostyasütőhöz adnak is, tartozékként. A fagylalt készítése pedig nagyon egyszerű. A kelyhet pedig egy tálkába téve tudjuk készíteni.
Hozzávalók:


Tölcsérhez:
- 12 dkg vaj
- 20 dkg cukor vegyesen barna cukor is
- 2 db tojás
- 2,5 dl meleg víz
- 25 dkg liszt

Fagylalthoz.
- ½ kg gyümölcs, barack, eper, málna, szeder /mag nélkül/
- ½ liter tejszín /cukor nélküli hulala/
- Eritrit stevia vagy cukor, ízlés szerint
- Ízesítőként vanília, vagy barackhoz jól megy a mandula aroma, szilvához egy kis rum

Elkészítés:
A tölcsérhez a vajat cukorral, tojással jól kikeverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a meleg vizet és a lisztet. Az ostya sütőre egy kis halmot teszünk, mely könnyen terül. Nem sütjük nagyon meg, mert akkor nehezen hajlítható. Még azon melegében a kúpra tekerjük, vagy tálkába hajlítjuk, kehelynek. Nekem a sütés után egy kicsit puha lett, ezért a már tölcséreket egy kicsit mikróztam.

A fagylalt készítése nagyon egyszerű. A gyümölcsöket, a tejszínnel, cukorral, aromával turmixoljuk. Edényekbe rakjuk, és fagyasztjuk. Mielőtt megfagynának teljesen, egyszer, kétszer átkeverjük, így megakadályozzuk a kristályosodást.
JÓ ÉTVÁGYAT!