Eper szezon idején süssünk egy finom piskótát. Ez egy kiadós recept. Sok krémmel, közepén eper szemekkel. Krémje búzadarás, vajas.
Hozzávalók a piskótához:
- 6 db tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 10 dkg vaj
- 1 csomag sütőpor
- Csípet só
Krémhez:
- ½ liter tej
- 10 dkg búzadara
- 15 dkg porcukor
- Vanília
- 25 dkg margarin
- ½ kg érett eper
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük a csipet sóval. A tojások sárgáját cukorral, vajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztes sütőport. Majd óvatosan keverve a felvert tojás fehérjét. Sütőpapíron sütjük. Egy kicsit hagyjuk a langyos sütőben. Majd ha kihűlt vágjuk ketté. Két lapra lesz szükségünk. A krémhez főzzük meg tejben a búzadarát, hűtsük le. A margarint cukorral, vaníliával keverjük habosra. Majd keverjük bele a búzadarát. A piskótalapra kenjük rá a krém felét. Erre rakjunk félbe vágott eperszemeket. Majd kenjük rá a krém másik felét, tegyük rá a másik piskóta lapot. Hűtsük pár órát.
Tipp: Bármilyen gyümölccsel is készíthetjük. Finom még barackkal, meggyel is.
JÓ ÉTVÁGYAT!