Mit mondjak elég nehéz kitalálni, hogy mi legyen az ebéd, ha diétázunk. Amiből ezt az ételt készítettem, engedi a diétám. Kínai kelkáposzta levélbe csomagoltam a darált húsit, majd krumpli ágyon megsütöttem. Jó lett, mondhatnám finom.
Hozzávalók
- 10-12 db kelkáposzta levél
- 30-40 dkg csirkemell darálva
- ½ kg burgonya vékonyra gyalulva
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- Só, bors, majoranna
- 2 evőkanál kókuszzsír
- 1 db tojás
- Pár szelet bacon szalonna
Elkészítés
A vöröshagyma felét egy kanál kókuszzsíron megdinszteljük, a végén az egy gerezd fokhagymát zúzva hozzáadjuk és ezt a darált csirkehúsra tesszük. Azért kell, mert a csirkemell elég száraz. Hozzáadjuk sót, borsot majorannát és a tojást, jól összedolgozzuk. A káposzta leveleket pár percre forró vízbe dobjuk, kiszedjük, lecsepegtetjük. Ha vastag a közepén lévő ér, akkor azt vágjuk ki. Töltsük meg, egyenként a leveleket és göngyöljük fel. Tekerjük át vékony bacon szalonnával. Egy sütőedényt zsírozzuk ki a kókuszzsírral. A vékonyra gyalult burgonyára, szeljük rá a másik felét a vöröshagymának és a két gerezd fokhagymát. Sózzuk meg. Rakjuk a tetejére a göngyölt húst. Süssük meg.
Tipp. Adhatunk hozzá házi savanyúságot. Nekem most paradicsom, amit elraktam még az ősszel.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!