Ez egy ősrégi süti, keksz, kiadós rég elfelejtett pedig nem nehéz, csak szükséges hozzá egy eszköz, ami ma már nem nagyon használatos. Régi típusú húsdaráló és hozzá a kiegészitő minta, amin keresztül jön ki a tészta.
Hozzávalók:
- 70 dkg liszt ebből 50 dkg rétesliszt és 20 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin és egy jó kanál házi zsír
- 20 dkg porcukor
- 4 db tojás
- 2 cs vanílía
- 1 cs sütőpor
- Citrom leve héja
- Kakaópor a fele tésztába igény szerint
- Csokibevonó
Elkészítés:
Kakaópor kivételével, a hozzávalókat jól összedolgozzuk, ketté vesszük az egyikbe beledolgozzuk a kakaóport. A darálón kinyomatjuk a tésztát és megfelelő nagyságúakra vágjuk, sütőpapírra helyezve csak addig sütjük, míg az alján látszik kicsi barna, a teteje pedig még nem az. Olvasztott csokoládéba mártogatjuk a két végét. Sokáig eláll.
Leginkább tea süti
JÓ KÉSZÍTÉST!