Kekszek mindig jó ha vannak a házban. Ez különösen jól mutat a tálon és még finom is. Nem igényel különösebb hozzáértést sem. Bátran állhatunk a sütéséhez.
Hozzávalók
- 30 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 5 dkg kakaópor (nem cukrozott)
- 10 dkg étcsokoládé
- 4 db tojás
- 1 db vaníliás cukor
- Pici só
- Fél kávés kanál sütőpor fél kávés kanál szódabikarbóna
- 1-2 evőkanál tej
- Porcukor a forgatáshoz igény szerint
Elkészítés
A száraz anyagokat összekeverjük. Hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat. Összemorzsáljuk. A csokoládét felolvasztjuk. Hűtsük le. Adjuk a tojásokat a masszához, a csokoládét is. Gyúrjuk össze. Ha szükséges lazítsuk a tejjel. Ha ragacsos lenne az nem gond, majd a hűtőben megszilárdul. Tegyük hűtőbe, legalább egy órára, lehet több is. Kis golyókat készítsünk. Lapítsuk le kissé. Forgassuk porcukorba. Helyezzük sütőpapíros tepsibe, egymástól kissé távolabb. Nőni fognak. 180 fokos sütőbe 15-20 perc. Kívül ropogós, belül laza.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!