A quinoa sokaknak ismeretlen, holott nagyon tápláló gabonaféle. Sokféle ásványi anyagot és vitaminokat, /B, C, E,/ tartalmaz. Íze eléggé semleges. Diétás étrendbe jól beilleszthető.
Most curryvel /köri/ dobtam fel kissé, köretként.
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkecomb filé
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- Só, bors /színes bors /
- 1 teáskanál házi piros arany, vagy paradicsompüré
- 1db zöldpaprika
- 1 evőkanál keményítő vagy liszt.
Körethez:
- 1 csésze quinoa
- Ízlés szerint a curry /köri/ por, só.
Elkészítés:
A hagymákat, zöldpaprikát, paradicsompürével pároljuk meg. Dobjuk rá a csíkokra vágott csirkét és fehéredésig sütjük, öntsünk alá vizet és pároljuk puhává. Ha szükséges a vizet pótoljuk. Ha megpuhult öntsük le róla a szaftot, szórjuk meg a keményítővel, keverjük jól át. Öntsük vissza a szaftot, ha szükséges adjunk még hozzá vizet, forraljuk jól be és már kész is van.
Quinoa készítése. Mérjük ki a mennyiséget pohárban. Szűrőn, bő folyó vízben jól mossuk meg. Olajon pirítsuk meg kicsit. Öntsük fel dupla mennyiségű forró vízzel. Fedő alatt kis lángon pároljuk meg. Szórjuk meg curry /köri/ fűszerrel.
Tálaltam salátával és maradék káposztás tésztával.
JÓ ÉTVÁGYAT!