Nagyjából ezt mindenki így készíti el. A pörkölt igen magyaros ételünk. Van, aki csípősen szereti. Én az ételbe ritkán teszek erőset, inkább utólag. Leginkább galuskával, azaz, ahogy sokan hívják nokedlivel fogyasztjuk.
Hozzávalók:
- 1 db egész csirke, ebből van a legjobb pörkölt
- 2 nagy fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 db zöldpaprika
- 2 db paradicsom
- Só, esetleg kevés bors
- Őrölt pirospaprika
- Ha szükséges sűrítéshez 1 kanál ételkeményítő
- Étolaj szükség szerint
Elkészítés:
A csirkét előkészítjük, megtisztítjuk, feldaraboljuk. A hagymát, paprikát, paradicsomot felaprítjuk, olajon megpároljuk, rátesszük a pirospaprikát, a csirkét, öntünk alá vizet, megfőzzük, ha kész sűríthetjük, akár a galuska főzőlevével is.

Készítsünk hozzá galuskát. 30 dkg liszthez, 2 db tojás, 2 evőkanál étolaj, só, és kevés víz szükséges. Ezt összekeverjük, de éppen, hogy csak, ne simára. A galuska tésztát sohasem keverjük simára. Ha nagyobb galuskákat szeretnénk, azt egy vágódeszkáról, késsel szaggassuk a forrásban lévő, sós vízbe. Ha megfőtt, szűrjük le, tegyünk rá egy kanál étolajat.

Tipp: tálaltam tejfölös uborkasalátával, de zöld salátával, házi savanyúággal is kitűnő.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!