Lehet, hogy furcsának tűnhet, amiért karalábéval, borsóval készítem a csirkemájat, de nem először és nekünk így ízlik. Nyugodtan próbáljátok ki.
Hozzávalók:
- ½ kg csirkemáj
- 1 db kisebb karalábé
- Fél csésze borsó
- 1 db nagyobb vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma
- 1 db zöldpaprika, színes kaliforniai paprika, ízlés szerint
- 1 csokor petrezselyem zöldje
- Fűszerek. Só, bors, majoranna, kakukkfű, píros fűszerpaprika, csípet oregano, rózsabors
Elkészítés:
A borsót, karalábét kicsit előfőzzük, enyhén sós vízben. Felvágjuk a többi hozzávalókat, inkább szeleteljük. A jól megtisztított májat, kicsit bő (l dl ) forró olajban kezdjük sütni. Vigyázzunk, mert fröcskölni fog először. Fedő legyen kéznél. Mindkét oldalát süssük át. Majd szórjuk rá elsőként a hagymát, forgassuk át, azután a paprikákat, borsót, karalábét és jól süssük át, amíg nem vizes a leve. Közben mehet rá a só és a fűszerek, valamint a vágott petrezselyem, fokhagyma és a píros fűszerpaprika is.
Tálaltam, párolt rizzsel, házi savanyúsággal, ecetes szilvával, ecetes koktél paradicsommal.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!