Mindig jól esik a sok zöldséggel, csirkehússal készített leves. Délben, este, vagy megfázás esetén, vagy akár munkából hazatérve felmelegíteni a tegnapi maradékot.
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkecomb filé, kockára vágva, kacsanyak és aprólék.
- 2 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- Fél zellergumó
- 1.csomó petrezselyemzöld
- 1 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma
- 1 db zöldpaprika
- 1 maréknyi zöldborsó
- Só, pár szem bors
- Leves betétnek eperlevél tészta, ízlés szerint.
Elkészítés:
A tisztított répákat, zellert kockára vágva kevés olajon pároljuk meg.
Ha már engedi a szép sárga színét dobjuk rá a húsokat és fehéredésig pároljuk tovább.
Majd a felaprított petrezselyemzölddel is pároljuk kicsit és engedjük fel vízzel.
Rakjuk bele a zöldpaprikát, vöröshagymát, fokhagymát, borsot és sózzuk.
Az utolsó negyedben adjuk hozzá a zöldborsót, majd a legvégén a levesbetétet az eperlevelet.
Bármilyen zöldséglevest főzünk, a zöldségeket mindig pároljuk meg kevés zsiradékon sokkal szebb a színe és jobb az íz aromája.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!