Nagyon egyszerű elkészíteni, nincs benne tejtermék és tojás sem, medvehagyma szezon van ezért én most tettem bele, apróra vágva. Másnapra is puha marad, ha marad belőle.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 50 dkg főtt, áttört burgonya
- 25 dkg margarin
- Só
- Magvak a tetejére: fekete köménymag, tökmag, szezámmag,
- 1 csomag sütőpor
Elkészítés:
Átszitált lisztbe tegyünk sót és a sütőport, keverjük össze. Adjuk hozzá a margarint, morzsoljuk bele a lisztbe. Tegyük hozzá a főtt áttört burgonyát. Gyúrjuk egynemű tésztává és pihentessük egy negyed órát. Nyújtsuk ki egy centiméter vastagságura, kenjük le tojással, vagy helyette vízzel. Szórjuk meg a magvakkal. Pizza vágóval vágjunk tetszőleges rudakra.
Sütőpapírra rakjuk, süssük ropogósra.
JÓ ÉTVÁGYAT!