Gyermekkoromban sokszor ettük. Nagyon egyszerű, szegényes leves. Ma is szeretjük. Nem igazán ugyan így készítették, valójában más ízre emlékszem. Most csak egyszerű köménymagos levesbe főztem bele.
Hozzávalók:
- ½ kg főtt burgonya héjában főzve
- 2-3 evőkanál liszt
- 1 db tojás
- Só, bors
Elkészítés:
Főzzünk egy köménymagos, pirospaprikás rántott levest.
Ha valaki nem ismerné akkor így készítse el:
Olajon pirítsunk egy evőkanál lisztet és egy evőkanálnyi köménymagot (ez opcionális) ha már zsemlyeszínű, tegyünk bele őrölt pirospaprikát és gyorsan öntsük fel vízzel, sózzuk és forraljuk fel.
Gombóc készítése:
Megfőtt burgonyát megtisztítjuk a héjától, jól összetörjük, tegyünk bele egy tojást, a lisztet, sózzuk, borsozzuk.
Formázzunk gombócokat és a forrásban lévő levesbe főzzük meg.
Ezt a gombócot más levesekbe is tudjuk használni.
JÓ ÉTVÁGYAT!