Ha nem igazán szeretnénk sokat bajlódni a sütéssel és még finomat is akarunk, akkor ezt meg kell sütnünk. Lusta asszony rétesére formálva, barackkal, de bármilyen gyümölccsel is lehet. Én így készítem.

Hozzávalók
- 25 dkg rétesliszt
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vanília
- 50 dkg túró
- 15 dkg margarin
- ½ liter tej
- 3 db tojás
- 60 dkg őszibarack
- Csípet só

Elkészítés


A lisztet, porcukrot, sütőport és a csípet sót összekeverjük. Egy kb. 30×40-es tepsit a margarin felével kikenjük. Az összekevert liszt felét bele szórjuk a tepsibe. Rámorzsoljuk a túrót, rászórjuk a vaníliás cukrot. Rárakjuk a felszeletelt, hámozott barackokat. Rászórjuk a megmaradt lisztes keverék másik felét. A tejben jól felverjük a tojásokat. Ráöntjük, elosztva a tejes keveréket az egészre, jól ellepje a sütinket. A megmaradt margarint elosztjuk a tészta tetején. Megsütjük. Langyosan szeleteljük fel.
Tipp. Ha nem elég édes a barackunk, akkor szórjunk rá egy kis kristálycukrot, vagy ha édesebben szeretnénk az egészet, akkor emelhetünk a cukor mennyiségen ízlés szerint.

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!