Szeretjük az édes savanyú ízeket. Csirkemell csíkok ananásszal, ketchuppal feltúrbózva kedvelt. Párolt aszalt cseresznyés, vagy mazsolás rizzsel.
Hozzávalók:
- 1 db csirkemell
- 1 doboz ananász konzerv
- 1 db vöröshagyma
- 1 db zöldpaprika
- 1 db piros paprika
- 1 evőkanál méz
- 2-3 evőkanál ketchup, házi
- Só, bors, olaj igény szerint
- Liszt a csirke beforgatásához
- 1 csésze rizs, aszalt cseresznye, vagy mazsola igény szerint
- A rizshez dupla mennyiségű forró víz, mint a rizs
Elkészítés:
A csirkemellet vágjuk csíkokra, sózzuk, forgassuk lisztbe. Forró olajon süssük át, majd dobjuk rá a vékony szeletekre vágott vöröshagymát, színes paprikát, borsozzuk meg. Süssük, pirítsuk meg. Tegyük hozzá a ketchupot, forraljuk jól össze. Végül az ananászt is tegyük hozzá, levével együtt (lehet, hogy az egészet nem kell)
A rizst bármi módon készíthettek. Én így szoktam. Jól átmosom, szűrőn. Olajon megpirítom, dupla mennyiségű forró vízzel felengedem, ha forr lefedem, teljes takarékon fedő alatt nem kevergetve megpárolom, megsózom. Csak a végén keverem át és ha még igényelne vizet akkor adok hozzá. Még forrón hozzáadom az aszalt gyümölcsöt.
JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ!