Sütő nem kell hozzá, viszont sok minden igen, de megéri. Finom, kiadós, akár kedvenc is lehet.
Hozzávalók:
- 30 dkg teljes kiőrlésű cukormentes keksz finomra törve
- 80 dkg reszelt alma
- 3 db vanília puding
- 3 dl tej
- 4 dl rostos narancslé plusz még néhány kanállal
- 10 dkg margarin
- 2-3 evőkanál eritrit+stevia édesítőből, ízlés szerint almába, pudingba, kekszes alapba
- Leveles tészta igény szerint, készen vett
- Fahéj az almába
- 2-3 db piros alma, ehhez kevés citromlé
Elkészítés:
A kekszet a margarinnal és egy kanál édesítővel, igény szerint narancslével egyneművé gyúrjuk. Ezt egy közepes tortaformába nyomkodjuk úgy, hogy egy-két centiméterrel az oldalára is jusson. Tegyük hűtőbe. A reszelt almát főzzük fel egy vanília pudinggal, amit egy kevés narancslében oldottunk fel majd tegyük hozzá a fahéjat is. Ha kihűlt, terítsük rá a kekszes alapra. Készítsük el a vanília pudingot előírás szerint, kihűtve terítsük az almára. Készítsük el a narancslében főzött pudingot és még mielőtt megszilárdulna öntsük a vanília pudingra, így készen is van. Hűtsük jól be.
Az almarózsákhoz az almákból távolítsuk el a magházat, vágjuk félbe, szeleteljük fel vékonyra. Tegyük citromos vízbe, amíg dolgozunk vele, hogy meg ne barnuljon. A leveles tésztából vágjunk csíkokat (5 cm széles) kenjük le vékonyan baracklekvárral rakjuk sorba a szeletelt almákat és tekerjük fel.
Rakjuk muffin forma papírba és muffin sütőbe süssük szépre. A maradék leveles tésztánkat rudakká vágva, kenjük le tojással, sózzuk meg és süssük.
JÓ ÉTVÁGYAT !