Cukor nélkül, eritrit+stivia keveréket használok, ami 1 = 4 evőkanál cukornak felel meg.
Tehát kevés kell belőle. Alma amit használtam hozzá fele-fele arányban fagyasztott, reszelt
alma és friss apró kockára vágott alma.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt (40 dkg sima liszt 10 dkg rétes liszt)
- 25 dkg margarin, 1 evőkanál házi zsír
- 1 evőkanál tejföl
- 1 dl tej /igény szerint/
- 1 tojás plusz 1 db a tetejére kenéshez
- Pici só, egy evőkanál eritrit+stevia
- 1 sütőpor.
- 1 kg reszelt alma
Almához: 2 evőkanál eririt+stevia, 1 evőkanál fahéj, 1 teáskanál mézes sütemény por keverék és vanília aroma.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összeállítjuk, rugalmas tésztává gyúrjuk, kettévesszük az egyiket kicsit nagyobbra hagyjuk, addig pihentetjük, amíg az almákat előkészítjük. A tésztákat kinyújtjuk egy nagyobb tepsi nagyságúra. Sütő papírra tegyük, egyenletesen osszuk el az almát, fedjük le a másik lappal, szurkáljuk meg, kenjük le tojással. Süssük 180 fokon kb. 40 percig
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!