Ha valami gyümölcs kerül egy sütibe az mindig nagyon finom, szaftos lesz. Ráadásul ez a mákos-almás nagyon egyszerűen elkészíthető. Egy finom kávéhoz, vagy akár uzsonnához is kiváló. Ráadásul cukor nélkül készül.
Hozzávalók:
- 10 darált mák
- 10 dkg liszt
- 1 evőkanál eritrit +stevia keverék a cukor helyett
- 1 dl olaj
- 2 dl tejföl
- 2 db tojás
- ½ csomag sütőpor és 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál fahéj
- 2 db alma reszelve
Elkészítés:
Egész egyszerűen az összes hozzávalót jól összekeverjük az alma kivételével. Az almát kicsavarjuk és a végén csak lazán belekeverjük. Sütőpapírral bélelt kisebb tortaformában, vagy akár őzgerincben süssük meg. Végezzünk tűpróbát, ha nem ragad akkor megsült.
Tipp: Tálalhatjuk vaníliaöntettel, gyümölccsel
JÓ ÉTVÁGYAT!