Először próbálkoztam ezzel, nagyon finom lett. 1 kg-ot vettem a piacon. Szép hibátlan volt. Lehet, hogy ha még rátalálok beszerzek egy keveset.
Hozzávalók:
- 1 kg fekete áfonya
- 1 csomag befőző cukor steviával
- 1 csomag dzsemfix (lehet hogy el is hagyható)
- ½ liter víz
- 1 teáskanálnyi borkősav

Elkészítés:
Az áfonyát jól össze kell törni. Nem turmixoltam. Beletettem a borkősavat és a vizet.

Állni hagytam fél napig. Felfőztem. A befőző cukrot összekevertem a dzsemfix-el. A forrásban lévő áfonyához adtam, jól elkeverve 3-4 percig lobogva főztem. Forrón üvegekbe mertem, lezártam, fejre állítottam 5 percre.

Finom lett, nem folyós, kemény.

JÓ ÉTVÁGYAT!